top of page

האם האדם הוא היצור הנעלה ביותר על פני כדור הארץ או שמא יצורים פשוטים נעלים על האדם? כאשר אמת המידה להצלחה אבולוציונית היא הישרדות, החיידקים והחרקים יכולים להיחשב למצליחים ביותר מעבר לכל צורות החיים האחרות. אנו, בני האדם, הופענו מאוחר בהשוואה לבעלי חיים אחרים, וכלל לא ברור כמה זמן עוד נחזיק מעמד. במהלך האבולוציה נורו יצורים וחברות בדרגות מורכבות שונות. אנחנו חונכנו לדרג יצורים פשוטים כנחותים ויצורים מורכבים כעליונים, אולם בטבע אין נעלה ואין נחות, אין גבוה ואין נמוך. פרייה הרט שזרה יחדיו שלוש מקלעות: סיפורים אישיים, מחקרים מדעיים על התנהגות יצורים חיים ואגדות מתרבות הודו, ושילבה אותן לכדי תמונה אחידה ובלתי שגרתית.

 

יופיו של הספר בשילוב מרתק בין אבולוציה, פילוסופיה ותרבות. צירוף מעודן של סיפורים אישיים, מחקר ומדע, ובעיקר כתיבה זורמת עם הרבה תבונה ורגישות. קראתי בנשימה אחת.
מוטי פרי 

פרופסור לכלכלה, המרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית ירושלים.

 

מסעה של פרייה הרט יצר הזדמנות נדירה להציץ מחדש אל תופעת החיים. סיפורי החיים האישיים מושכי הלב, האנקדוטות המרתקות מחיי
הקופים, הדגים והחיידקים מאפשים התבוננות נוספת במעמדו של האדם בטבע ובמידת ההצדקה של יהירותו הטבעית. זהו ספר אישי, מקורי ומעורר מחשבה.

יוחנן גרינשפון
מרצה בחוג ללימודי הודו באוניברסיטה העברית ירושלים

 

המחברת מצליחה לגשר באופן מקורי ועמוק בין תורת האבולוציה לבין תורת היוגה. תוך מבט אישי ומיוחד וטקסט שוטף ומעניין סוקרת המחברת באופן קולח נושאים העומדים בחזית המחקר הרציונלי, ולוקח אותנו אל עולמו הנפש.
אבי שמידע
פרופסור לאקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, מייסד ומנהל מרכז רותם לצמחי ישראל

ביקורות:

יתרון מדומה

יתרון מדומה

מאת: פרייה הרט
כתר הוצאה לאור, ירושלים, 2001

bottom of page